STEK - Sähköturvallisuuden edistämiskeskus
Ajankohtaista
STEK-info
Sähkön käyttö kotona
Lapset ja sähkö
Sähköturvallisuus
Kun sähköä ei tule...
Ukkonen
Sähkö ja rakentaja
Sähkö ja ympäristö
Julkaisuja jokamiehelle
Kiinteistöjen sähköverkot
Kysy sähköstä
Usein kysyttyä
Sähköasentajaksi tai sähköinsinööriksi?
Ammattilaisille: Koulutusta ja julkaisuja
Avustukset
Avustusohjeet
Valmistuneet hankkeet
Muita sähköalan avustusten jakajia
Hakulomakkeet
Sähköalan turvallisuussuosituksia
Etusivu Sivukartta Yhteystiedot Palaute
Haku
Sinustako sähköinsinööri?

Sähköinsinööri…siis mikä?

Insinööri on yleisnimike, joka saattaa tarkoittaa sekä ammattikorkeakoulusta valmistuvia insinöörejä (AMK) että teknisistä korkeakouluista valmistuvia diplomi-insinöörejä. Ennen keskiasteen koulu-uudistusta insinööriksi valmistuttiin teknisistä oppilaitoksista tai opistoista.

Ammattikorkeakouluja on ympäri Suomea 29 kappaletta. Niistä yhdeksällä on sähkö- tai sähkövoimatekniikan osasto, jolta valmistuneilla sähköinsinööreillä on valmiudet sähköalan suunnittelu-, tutkimus-, tuotanto-, asennus-, kunnossapito-, käyttö-, markkinointi- ja tuotekehitystehtäviin.

Tiedekorkeakouluista ja yliopistoista valmistuu diplomi-insinöörejä, joiden tehtävät painottuvat enemmän teoreettisen kuin käytännön tekniikan puolelle. Näillä sivuilla emme paneudu heihin, vaan AMK-insinööreihin.

Sähköinsinöörejä löytyy kaikenlaisista työympäristöistä ja kaikenkokoisista yrityksistä. Sähköinsinööri voi olla itse yrittäjä, esimerkiksi suunnittelutoimiston, sähköurakointiyrityksen tai valmistavan teollisuuden toimitusjohtaja; hän voi olla tekninen asiantuntija maailmanlaajuisessa konsernissa tai etätyötä tekevä tekninen tuki. Hän voi olla myös tekniikan toimittaja, standardoimistyöryhmän vetäjä, laatupäällikkö, pelle-peloton-keksijä, luontoaktivistikansanedustaja…


Lisätietoa sähköinsinöörin ammatista ja koulutuksesta (Klikkaa linkkiä ja valitse edelleen SÄHKÖINSINÖÖRIKSI).etusivulle   etusivulle tulosta   tulosta sivun alkuun   sivun alkuun