STEK - Sähköturvallisuuden edistämiskeskus
Ajankohtaista
STEK-info
Sähkön käyttö kotona
Lapset ja sähkö
Sähköturvallisuus
Kun sähköä ei tule...
Ukkonen
Sähkö ja rakentaja
Sähkö ja ympäristö
Julkaisuja jokamiehelle
Kiinteistöjen sähköverkot
Kysy sähköstä
Usein kysyttyä
Sähköasentajaksi tai sähköinsinööriksi?
Ammattilaisille: Koulutusta ja julkaisuja
Avustukset
Avustusohjeet
Valmistuneet hankkeet
Muita sähköalan avustusten jakajia
Hakulomakkeet
Sähköalan turvallisuussuosituksia
Etusivu Sivukartta Yhteystiedot Palaute
Haku
Sahkoturva.info: tietoa sähkön turvallisesta ja järkevästä käytöstä

Tervetuloa!

Sähköturvan internet-sivusto on Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK:n perustama ja ylläpitämä tiedotuskanava. Sivusto jakaa kaikille tietoa sähkön ja sähkölaitteiden käyttöön liittyvistä asioista eri ympäristöissä. Sivustosta löydät myös tietoasähköturvallisuudesta ja energiansäästömahdollisuuksista sekä edellä mainittuihin liittyvistä ympäristöasioista. Sivustoon liittyy tavalliselle kansalaiselle tarkoitettu mahdollisuus kysyä sähköstä. Lisäksi sivuilla on tietoa STEK:sta ja sen toiminnasta.

Lapset ja nuoret ovat yksi Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen tärkeimmistä kohderyhmistä. On tärkeää, että lapsille opetetaan pienestä pitäen oikea tapa käyttää sähkölaitteita, jotta tietämättömyys tai varomattomuus ei aiheuttaisi heille vaaraa. Lisäksi on hyvä muistaa, että myös energiankäyttötottumuksemme muodostuvat jo lapsuusiässä. Osiosta “Lapset ja sähkö” löytyvät lasten omat sähkösivut.

Lasten sähkösivuilta löytyy nyt myös SÄTKY-sähköturvallisuuspeli. Tämän verkkopelin tavoitteena on lapsia kiinnostavan esitystavan avulla opettaa heille hyvää turvallisuuskulttuuria. Lisätietoja pelistä on alempana olevassa tiedotteessamme. Peliin pääset myös tästä.

Elokuussa 2007 pyörähti käyntiin Suuri Sähköturvallisuuskilpailu 2007. Kolmannen kerran järjestettävä kilpailu tarjoaa koululuokille mahdollisuuden voittaa 1000 euroa leirikoulua tai luokkaretkeä varten. Kilpailun ohjeet löydät täältä.

Suuri Sähköturvallisuuskilpailu 2006Koulujen opetuksen tueksi on julkaistu myös painettu Pikku-Kallen sähkökoulu -opas. Koulujen rehtorit ja opettajat voivat tilata nyt kouluihinsa oppaat maksutta suoraan näiltä sivuilta. Tilauksen voi tehdä helposti oheista Pikku-Kallen kuvaketta painamalla. Oppaita toimitetaan ympäri vuoden, toimitusaika on noin kuukausi.


Uusimmat tiedotteet:

11.10.2007 – SÄTKY – pelaamalla sähköturvallisuustietoa lapsille
10.10.2007 – Lasten taidot kunniaan – palkintoina 1000 euroa
31.08.2007 – STEKin avustusten haku taas ajankohtainen
30.05.2007 – Energiatehokkuussopimukset tavoittelevat 9% säästöä
30.05.2007 – Energiateollisuuden työtapaturmien vähentäminenetusivulle   etusivulle tulosta   tulosta sivun alkuun   sivun alkuun