Mene sisältöön

Onko STEK viranomainen?

Mitä eroa on Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksella ja Turvatekniikan keskuksella?

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus (STEK) on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii sähköturvallisuuden ja siihen läheisesti liittyvien tehtäväalueiden edistämiseksi Suomessa. STEK:in jäseninä on sähköalan järjestöjä ja muita toimijoita. STEK ei ole viranomainen.

Turvatekniikan keskus (TUKES) on viranomainen, joka valvoo monien alojen turvallisuutta, mukaan lukien sähkö. Myös Tukesin kotisivuilta löytyy vastauksia moniin sähköä koskeviin kysymyksiin. Tukesin kotisivuille pääset klikkaamalla seuraavasta: TUKES. Valitse sieltä SÄHKÖ JA HISSIT-sivut. Tukesin aineistoon on lukuisia linkkejä sivuillamme.

Mistä löydän vastauksia sähköä koskeviin kysymyksiin?

STEK:in kotisivujen lisäksi löydät vastauksia sähköä koskeviin kysymyksiin Tukesin sivuilta (katso edellistä vastausta) sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton (STUL) ja Energiateollisuus ry:n (ET) sivuilta. Energiansäästöä koskevissa kysymyksissä löydät lisätietoa MOTIVAn sivuilta. Niille pääset klikkaamalla edellä olevia nimilyhenteitä.

Sähkölaitteiden toiminnan yksityiskohtia koskeviin kysymyksiin ei useinkaan löydy vastauksia muualta kuin laitteen valmistajalta, maahantuojalta tai myyjältä.

Sivun alkuun