Ajankohtaista
 STEK-info
 Sähköturvallisuus
 Sähkö ja rakentaminen
 Sähkö ja ympäristö
 Koulutus ja julkaisut
 Avustukset
 Palaute
 Haku
 Ohjeet
 Ylläpito
 Kysy sähköstä

Sähköturvallisuus


Turvallista sähkönkäyttöä


Tiesitkö, että sähköalalla on viime vuosina vähennetty viranomaisvalvontaa, joten tavallisen kuluttajan tulee olla entistä valveutuneempi sekä sähkölaitteita että asennuspalveluja hankkiessaan? Tai että sähkölaitteiden halpa hinta voi olla osoituksena laitteen huonosta laadusta?

Vaikka vakavien sähkötapaturmien määrä on vähentynyt Suomessa jatkuvasti, kuolee meillä kuitenkin vuosittain keskimäärin 3-4 ihmistä sähkötapaturmissa. Valtaosa tapaturmista sattuu tavallisille sähkönkäyttäjille normaalilla verkkojännitteellä. Yleisimmin syynä on yleinen varomattomuus tai omin päin tehdyt viritykset sähkölaitteissa.

Näiltä sivuilta löydät neuvoja ja vinkkejä sähkölaitteiden valintaan, sähköasennuksiin ja -suunnitteluun sekä sähkölaitteistojen tarkastuksiin. Sivuille on myös kerätty ohjeita ja säädöksiä sekä tietoa sähkölaitteiden turvastandardeista ja siitä, miten tulee toimia, jos sähkötapaturma pääsee sattumaan. Lasten omassa sähköturvallisuusosiossa sähköturvallisuuteen tutustutaan hauskalla ja opettavaisella tavalla mm. Possu Töpselin opastuksella. Lisäksi voit vuosilukuhaussa tutustua sähkön ja sähköturvallisuuden historiaan.
sivun alkuunSTEK
Jäsenet
Yhteystiedot
Hallinto
Säännöt
FimteknoSähköturvallisuuden edistämiskeskus - STEK ry