STEK - Sähköturvallisuuden edistämiskeskus
Ajankohtaista
STEK-info
Sähkön käyttö kotona
Lapset ja sähkö
Sähköturvallisuus
Kun sähköä ei tule...
Ukkonen
Sähkö ja rakentaja
Sähkö ja ympäristö
Julkaisuja jokamiehelle
Kiinteistöjen sähköverkot
Kysy sähköstä
Usein kysyttyä
Sähköasentajaksi tai sähköinsinööriksi?
Ammattilaisille: Koulutusta ja julkaisuja
Avustukset
Avustusohjeet
Valmistuneet hankkeet
Muita sähköalan avustusten jakajia
Hakulomakkeet
Sähköalan turvallisuussuosituksia
Etusivu Sivukartta Yhteystiedot Palaute
Haku
Sahkoturva.info: tietoa sähkön turvallisesta ja järkevästä käytöstä

 Tervetuloa!

Sähköturvan internet-sivusto on Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK:n perustama ja ylläpitämä tiedotuskanava. Sivusto jakaa kaikille tietoa sähkön ja sähkölaitteiden käyttöön liittyvistä asioista eri ympäristöissä. Sivustosta löydät tietoa sähköturvallisuudesta, energiansäästömahdollisuuksista, sähkön ja sähkölaitteiden käytöstä ja valinnasta sekä näihin liittyvistä ympäristöasioista. Sivustoon liittyy tavalliselle kansalaiselle tarkoitettu mahdollisuus kysyä sähköstä. Lisäksi sivuilla on tietoa STEK:sta ja sen toiminnasta.

Suuri Sähköturvallisuuskilpailu 2005Lapset ja nuoret ovat yksi Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen tärkeimmistä kohderyhmistä. On tärkeää, että lapsille opetetaan pienestä pitäen oikea tapa käyttää sähkölaitteita, jotta tietämättömyys tai varomattomuus ei aiheuttaisi heille vaaraa. Lisäksi on hyvä muistaa, että myös energiankäyttötottumuksemme muodostuvat jo lapsuusiässä. Osiosta “Lapset ja sähkö” löytyvät lasten omat sähkösivut.

STEK järjestää koulujen 1- 6-luokkalaisille suunnatun valtakunnallisen sähköturvallisuuskilpailun. Kilpailun avulla pyritään vahvistamaan koululaisten tietoutta sähköturvallisuuteen ja energian säästöön liittyvistä asioista. Kilpailuun ilmoittauminen alkaa 1.5.2005 ja kilpailusivuilta löytyvät tarvittavat lisätiedot kilpailuun osallistumisesta.

Klikkaamalla kilpailun logoa pääset kilpailusivulle.

Uusimmat tiedotteet:

03.09.2005 – Syksyn 2005 avustusten hakeminen
01.09.2005 – Tapaturmatietokantojen hyödyntäminen energia-alalla
26.08.2005 – Kiire ja sähkötyöt – vaarallinen yhdistelmä
09.06.2005 – Kuluttajat vastuullisia sähkölaitteiden käyttäjiä
09.06.2005 – Ilmajohdot ja sähköradat vaaran paikkojaetusivulle   etusivulle tulosta   tulosta sivun alkuun   sivun alkuun