Ajankohtaista
 STEK-info
 Sähköturvallisuus
 Sähkö ja rakentaminen
 Sähkö ja ympäristö
 Koulutus ja julkaisut
 Avustukset
 Palaute
 Haku
 Ohjeet
 Ylläpito
 Kysy sähköstä

Pientalon sähkölämmitysmuodot


Pientalon sähkölämmitysmuodot

Kaksi kolmesta rakentajasta valitsee sähkölämmityksen talonsa lämmitysmuodoksi. Sähkölämmityksellä on paljon etuja muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Huonekohtainen sähkölämmitysjärjestelmä ei tarvitse erillistä huolenpitoa. Kodin lämmitysjärjestelmä voidaan vuodenajasta riippumatta milloin tahansa jättää ilman valvontaa vaikka lomamatkan ajaksi.

Sähkökatkoksen sattuessa putkisto ei jäädy. Kaikki niin sanotut keskuslämmitysjärjestelmät tarvitsevat toimiakseen sähköä, mutta nykyaikaisen pientalon jäähtyminen kestää kauan. Kokemus on osoittanut, että lämmitysjärjestelmä, joka ei perustu veden kiertämiseen, kestää pidemmän sähkökatkoksen ilman vahingoittumisen vaaraa.

Sähkölämmitys säästää myös energiaa. Lämmitysjärjestelmän laitteet kuluttavat sähköä ainoastaan silloin, kun tilaan tarvitaan lisää lämpöä. Sähkölämmitysjärjestelmä reagoi nopeasti silloin, kun esimerkiksi takkaan laitetaan tuli tai ruuanlaiton yhteydessä uunista tulee lisälämpöä keittiöön. Jouluna kinkkua paistettaessa eivät lämmityslaitteet juurikaan kuluta energiaa.

Sähkölämmitysjärjestelmän laitteita on helppo käyttää. Järjestelmä voidaan rakentaa jopa siten, etteivät minkäänlaiset käyttötoimenpiteet ole tarpeen. Eri tiloihin on vaivatonta asetella eritasoiset lämpötilat: olohuoneeseen korkeampi, makuuhuoneisiin pari astetta matalampi, aputiloihin ehkä vieläkin viileämpää. On mahdollista säätää erilainen lämpötila jopa saman huonetilan eri osiin.

On useita vaihtoehtoja toteuttaa lämmitys sähköllä. Mahdollisuus yhdistää helposti erilaisia sähkölämmitystapoja on sähkölämmityksen ylivoimainen etu. Asumisviihtyvyyden kannalta paras tulos saadaan yhdistelemällä eri sähkölämmitysmuotoja keskenään. Samassa tilassa voi käyttää yhtä aikaa useita sähkölämmitystapoja kuten lattia- ja kattolämmitystä ja lämpöikkunoita.
sivun alkuunSTEK
Jäsenet
Yhteystiedot
Hallinto
Säännöt
FimteknoSähköturvallisuuden edistämiskeskus - STEK ry