Ajankohtaista
 STEK-info
 Sähköturvallisuus
 Sähkö ja rakentaminen
 Sähkö ja ympäristö
 Koulutus ja julkaisut
 Avustukset
 Palaute
 Haku
 Ohjeet
 Ylläpito
 Kysy sähköstä

Koulutus ja julkaisut – peruskoulutus


Sinustako sähköinsinööri?Sähköinsinööri…siis mikä?

Insinööri on yleisnimike, joka saattaa tarkoittaa sekä ammattikorkeakoulusta valmistuvia insinöörejä (AMK) että teknisistä korkeakouluista valmistuvia diplomi-insinöörejä. Ennen keskiasteen koulu-uudistusta insinööriksi valmistuttiin teknisistä oppilaitoksista tai opistoista.

Ammattikorkeakouluja on ympäri Suomea 29 kappaletta. Niistä yhdeksällä on sähkö- tai sähkövoimatekniikan osasto, jolta valmistuneilla sähköinsinööreillä on valmiudet sähköalan suunnittelu-, tutkimus-, tuotanto-, asennus-, kunnossapito-, käyttö-, markkinointi- ja tuotekehitystehtäviin.

Tiedekorkeakouluista ja yliopistoista valmistuu diplomi-insinöörejä, joiden tehtävät painottuvat enemmän teoreettisen kuin käytännön tekniikan puolelle. Näillä sivuilla emme paneudu heihin, vaan AMK-insinööreihin.

Sähköinsinöörejä löytyy kaikenlaisista työympäristöistä ja kaikenkokoisista yrityksistä. Sähköinsinööri voi olla itse yrittäjä, esimerkiksi suunnittelutoimiston, sähköurakointiyrityksen tai valmistavan teollisuuden toimitusjohtaja; hän voi olla tekninen asiantuntija maailmanlaajuisessa konsernissa tai etätyötä tekevä tekninen tuki. Hän voi olla myös tekniikan toimittaja, standardoimistyöryhmän vetäjä, laatupäällikkö, pelle-peloton-keksijä, luontoaktivistikansanedustaja…


Täältä löydät lisätietoa sähköinsinöörin ammatista ja koulutuksesta
sivun alkuunSTEK
Jäsenet
Yhteystiedot
Hallinto
Säännöt
FimteknoSähköturvallisuuden edistämiskeskus - STEK ry