Ajankohtaista
 STEK-info
 Sähköturvallisuus
 Sähkö ja rakentaminen
 Sähkö ja ympäristö
 Koulutus ja julkaisut
 Avustukset
 Palaute
 Haku
 Ohjeet
 Ylläpito
 Kysy sähköstä

Koulutus ja julkaisut – peruskoulutus


Sinustako sähköasentaja?Mitä sähköasentaja tekee?
Sähköasentaja työskentelee rakennusten sähköasennuksia tekevässä urakointiliikkeessä, sähkön tuotanto- tai jakelulaitoksessa, teollisuuslaitoksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sähköurakointiliikkeessä hänen työhön kuuluvat uudis- ja korjausrakennuskohteiden sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien sähköasennustyöt sekä järjestelmien ja erilaisten sähkökoneiden ja -laitteiden asennus-, korjaus- ja huoltotyöt.

Sähkön tuotanto- ja jakelulaitoksissa sähköasentaja tekee erilaisia asennuksia, ilmajohto- ja maakaapelitöitä ja on mukana muissa sähkön tuotanto- ja jakelutehtävissä.

Teollisuuslaitoksessa sähköasentaja asentaa sähkönjakelujärjestelmät, tuotannon ohjaus- ja valvontajärjestelmät, tuotantokoneet ja -kojeet käyttökuntoon sekä opastaa työntekijöitä koneiden käytössä. Hän vastaa myös sähkölaitteiden toiminnasta ja huollosta.

Sähköasentajan työhön kuuluu muun muassa sähköpiirustusten ja asennusohjeiden lukemista ja soveltamista sekä asennustarvikeluetteloiden sekä aikakaavioiden laatimista. Siihen kuuluu usein myös myynti-, neuvonta- ja opastustehtäviä.

Täältä löydät lisätietoa sähköasentajan ammatista ja koulutuksesta
sivun alkuunSTEK
Jäsenet
Yhteystiedot
Hallinto
Säännöt
FimteknoSähköturvallisuuden edistämiskeskus - STEK ry