Sahkoturva.info: tietoa sähkön turvallisesta ja järkevästä käytöstä

Tervetuloa!

Sähköturvan internet-sivusto on Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK:n perustama ja ylläpitämä tiedotuskanava. Sivusto jakaa kaikille tietoa sähkön ja sähkölaitteiden käyttöön liittyvistä asioista eri ympäristöissä. Sivustosta löydät myös tietoasähköturvallisuudesta ja energiansäästömahdollisuuksista sekä edellä mainittuihin liittyvistä ympäristöasioista. Sivustoon liittyy tavalliselle kansalaiselle tarkoitettu mahdollisuus kysyä sähköstä. Lisäksi sivuilla on tietoa STEK:sta ja sen toiminnasta.

Lapset ja nuoret ovat yksi Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen tärkeimmistä kohderyhmistä. On tärkeää, että lapsille opetetaan pienestä pitäen oikea tapa käyttää sähkölaitteita, jotta tietämättömyys tai varomattomuus ei aiheuttaisi heille vaaraa. Lisäksi on hyvä muistaa, että myös energiankäyttötottumuksemme muodostuvat jo lapsuusiässä. Osiosta “Lapset ja sähkö” löytyvät lasten omat sähkösivut.

Lasten sähkösivuilta löytyy nyt myös SÄTKY-sähköturvallisuuspeli. Tämän verkkopelin tavoitteena on lapsia kiinnostavan esitystavan avulla opettaa heille hyvää turvallisuuskulttuuria. Lisätietoja pelistä on alempana olevassa tiedotteessamme. Peliin pääset myös tästä.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen järjestämään Suureen Sähköturvallisuuskilpailuun osallistui tänä vuonna noin 3500 oppilasta 180 eri luokalta. 1-3-luokkalaisten sarjan voitti Heinäjoen koulun 1-2 luokka Janakkalasta. 4-6-luokkalaisten sarjan voittajina palkittiin Kitisenrannan koulun 6B Sodankylästä. Voittajaluokat palkittiin 1000 euron palkinnoilla opetusalan suurtapahtumassa Educa-messuilla. Palkintorahat käytetään leirikoulun tai luokkaretken järjestämiseen. Voittajatyöt ja tuloslistaukset näet täältä.

Koulujen opetuksen tueksi on julkaistu myös painettu Pikku-Kallen sähkökoulu -opas. Koulujen rehtorit ja opettajat voivat tilata nyt kouluihinsa oppaat maksutta suoraan näiltä sivuilta. Tilauksen voi tehdä helposti oheista Pikku-Kallen kuvaketta painamalla. Oppaita toimitetaan ympäri vuoden, toimitusaika on noin kuukausi.

Näillä sivuilla esitettyjen tietojen lähteinä on STEKin omien tai STEKin tuella syntyneiden selvitysten lisäksi käytetty mm sähköalan järjestöjen ja yritysten, Turvatekniikan keskuksen, Motivan, päivälehtien kuten Helsingin Sanomien, Sähkö-&Telelehden ja Wikipedian julkaisemaa aineistoa.


Uusimmat tiedotteet: