Mene sisältöön

Astianpesukone

Astianpesukoneen valintaan vaikuttavat perheen koko ja tiskauskertojen määrä. Suuren perheen kannattaa hankkia perusmallia kalliimpi astianpesukone, jossa on tehokkaat kuivaustoiminnot.

Kun astianpesukoneen ominaisuudet ja perheen tarpeet on selvitetty, kannattaa myös miettiä laitteen ulkonäköä. Astianpesukoneen oveen – samoin kuin kylmälaitteidenkin oviin – voidaan asentaa ovet keittiökaappien kanssa samasta materiaalista.

Astianpesukoneen ei ole pakko sijaita niin alhaalla, että joka kerta on pakko kyykistyä, kun panee sinne astioita tai ottaa niitä pois. Astianpesukone voidaan sijoittaa keittiössä niin korkealle, että sen voi täyttää ja tyhjentää seisaaltaan. Se pitää vain suunnitella riittävän varhaisessa vaiheessa.

Astianpesukoneenkin voi varustaa kosteusvahdilla. Suurin osa kalleimmista vesivahingoista sattuu, kun vesijohtovesi vuotaa hitaasti mutta pitkän ajan kuluessa rakenteisiin vioittuneesta astianpesukoneen vesijohdosta tai muusta vesijohdosta. Kosteusvahti hälyttää ajoissa vesivahingosta.

Astianpesukoneiden energiatehokkuutta on käsitelty MOTIVAn sivuilla, jonne on linkki TÄSTÄ .

Sivun alkuun