Mene sisältöön

Pyykinkuivaus

Kun pyykin kuivumisen täytyy tapahtua nopeasti tai tilaa sen kuivattamiseen on vähän, kuivausrumpu on kannattava hankinta. Kuivausrumpu voidaan tavallisesti sijoittaa sivusta täytettävän pesukoneen päälle (=”pesutorni”). Kondenssivesitoiminnalla varustetut kuivausrummut keräävät kosteuden säiliöön, joka tyhjennetään yleensä esim jokaisen kuivauskerran jälkeen. Kondenssirumpu ei vaadi hormiliitäntää.

Sähkölämmityspatteri ei ole vaatteiden kuivauspaikka ! Palonvaara on olemassa

Nykyaikaisissa kuivausrummuissa on nukkasiivilä, josta nukka poistetaan yleensä joka kuivauskerran jälkeen. Nukan kertyminen kuivauksen aikana on syynä siihen, että kuivaustoiminto ei kunnolla toimi pesukoneessa. Tästä syystä pesukoneet, joissa on myös pyykinkuivaustoiminto, ovat lähes kadonneet markkinoilta ja kuivausrummut ovat erillisiä laitteita.

Kuivauksen voi hoitaa myös kuivauskaapin avulla. Kaappia on hankalampi käyttää ja se vie enemmän tilaa kuin rumpu, josta syystä kaappien käyttö on vähenemään päin.

Sähköinen pyyhekuivain on kätevä pesutiloissa, mutta sitä ei saa asentaa ammeen päälle tai suihkun läheisyyteen. Kodinhoitohuone on myös hyvä sijoituspaikka pyyhekuivaimelle. Jos asunnossa on vesikiertoinen patterilämmitys, pyyhekuivainkin on useimmiten vesikiertoinen.

Pyykinkuivauslaitteiden energiatehokkuutta on käsitelty MOTIVAn sivuilla, jonne on linkki TÄSTÄ .

Sivun alkuun