Mene sisältöön

Pyykinpesukone

Pyykinpesukoneen sijoituspaikan valinnassa on kaksi näkökohtaa, jotka ovat usein ristiriidassa keskenään: kone olisi hyvä yhtäältä sijoittaa muualle kuin suihkutilaan tai saunan pesuhuoneeseen, mikäli se suinkin vain on mahdollista. Riittävän iso WC-tila, kodinhoitohuone tai keittiö ovat sähköisten turvallisuustekijöiden sekä sähkölaitteiden käytettävyyden kannalta suositeltavampia sijoituspaikkoja. Toisaalta pesukoneelle on vaikea löytää muualta kuin pesutiloista sellaista paikkaa, jossa on vesi- ja viemäriliitännät sekä lattiakaivo.

Huolehdi siitä, ettei pesukoneeseen joudu muuta kuin pyykkiä !


Pyykinpesukoneen sijoitustilassa on syytä olla lattiakaivo vaurioiden minimoimiseksi mahdollisten vesivahinkojen sattuessa. Kotivakuutusehdot ja monet vesilaitokset jopa vaativat pyykinpesukoneen sijoittamista sellaiseen tilaan, jossa on lattiakaivo.

Jos pyykinpesukone sijoitetaan pesutilaan – joko kylpyhuoneeseen tai suihkuhuoneeseen – on syytä ottaa huomioon suojaetäisyydet kylpyammeesta tai suihkusta.

Jos pyykinpesukoneen pistorasiaa ei ole suojattu kiinteällä (sähkökeskuksessa olevalla) vikavirtasuojakytkimellä, on hyvä hankkia erillinen pesukoneen pistorasiaan sijoitettava vikavirtasuojakytkin. Se kytkee vaarallisen jännitteen vikatilanteessa niin nopeasti pois, että sähköiskun mahdollisuus pienenee huomattavasti.

Vaikka pyykinpesukone sijoitetaankin tilaan, jossa on lattiakaivo, sen vesiliitännässä kannattaa ottaa huomioon tulvimisvaara. Vesilaitoksen antamia ohjeita pitää noudattaa. Osa pyykinpesukoneista on varustettu jo tehtaalla tulvarajoittimilla. Valmistajien ja myyjien lisäksi Työtehoseura ja jakeluverkkoyhtiöt antavat lisätietoja pesukoneiden ominaisuuksista ja käytöstä.

Kosteusvahdin asentamista pesukoneiden sijoitustilaan kannattaa harkita, sillä kosteusvahti ilmaisee alkavat kosteusvauriot heti, ja vikapaikka voidaan paikallistaa nopeasti.

Pyykinpesukoneiden energiatehokkuutta on käsitelty MOTIVAn sivuilla, jonne on linkki TÄSTÄ .

Sivun alkuun