STEK - Sähköturvallisuuden edistämiskeskus
Ajankohtaista
STEK-info
Sähkön käyttö kotona
Lapset ja sähkö
Sähköturvallisuus
Kun sähköä ei tule...
Ukkonen
Sähkö ja rakentaja
Sähkö ja ympäristö
Julkaisuja jokamiehelle
Kiinteistöjen sähköverkot
Kysy sähköstä
Usein kysyttyä
Sähköasentajaksi tai sähköinsinööriksi?
Ammattilaisille: Koulutusta ja julkaisuja
Avustukset
Avustusohjeet
Valmistuneet hankkeet
Muita sähköalan avustusten jakajia
Hakulomakkeet
Sähköalan turvallisuussuosituksia
Etusivu Sivukartta Yhteystiedot Palaute
Haku
Ajankohtaista

Sähköpaloista laaja aineistopaketti nettiin (10.05.2007)

Sähkölaitteet ja niiden väärä käyttö aiheuttavat Suomessa vuosittain reilusti yli tuhat tulipaloa. Sähköpalojen osuus kaikista rakennuspaloista on noin kolmannes. Sähköpalojen syitä on tutkittu viime vuosina Turvatekniikan keskuksen (TUKES) laajassa tutkimusohjelmassa ja tutkimustietoa on hyödynnetty aktiivisesti palojen ennaltaehkäisyä edistävässä turvallisuusviestinnässä.

TUKES on nyt koostanut kaikki sähkölaitepaloja koskevat viestintä- ja koulutusaineistot yhteen aineistopakettiin ja tuottanut samalla uusia aineistoja, esimerkiksi turvallisuuskoulutukseen tarkoitettuja videoita. Aineisto on julkaistu uudessa Sähköpalot hallintaan -verkkokokonaisuudessa, joka on saatavilla osoitteessa www.tukes.fi/sahkopalot. Verkkopaketista löytyvät videot, kalvosarjat, julkaisut ja oppaat, laaja kuvapankki sekä interaktiivisia osioita. Sivustolla on esimerkiksi “Testaa tietosi” -kysymyksiä sekä “Etsi sähköiset paloriskit” flash-animaatio, jossa voi perehtyä asunnon sähköpaloriskeihin.

Aineistopaketissa julkaistut aineistot ovat käytettävissä erilaisissa turvallisuuskoulutuksissa, viestintäkampanjoissa, koulutuspaketeissa yms. tarkoituksissa. Netissä julkaistu paketti tullaan vuoden 2007 aikana julkaisemaan myös levykeversiona.

Turvatekniikan keskus (TUKES) toimii Suomessa teknisen turvallisuuden ja luotettavuuden asiantuntijana, valvojana ja kehittäjänä. TUKESin toiminnan tavoitteita ovat onnettomuuksien ennaltaehkäisy sekä markkinoilla olevien tuotteiden tekninen vaatimustenmukaisuus. Valvontakohteina ovat tuotteet, laitokset ja laitteistot sekä tekniset palvelut. Lisätietoja www.tukes.fi. STEK, joka ei ole viranomainen, vaan reksiteröity yhdistys, toimii yhtiestyössä TUKESin kanssa.
<< Takaisin edelliselle sivulle

etusivulle   etusivulle tulosta   tulosta sivun alkuun   sivun alkuun