STEK - Sähköturvallisuuden edistämiskeskus
Ajankohtaista
STEK-info
Sähkön käyttö kotona
Lapset ja sähkö
Sähköturvallisuus
Kun sähköä ei tule...
Ukkonen
Sähkö ja rakentaja
Sähkö ja ympäristö
Julkaisuja jokamiehelle
Kiinteistöjen sähköverkot
Kysy sähköstä
Usein kysyttyä
Sähköasentajaksi tai sähköinsinööriksi?
Ammattilaisille: Koulutusta ja julkaisuja
Avustukset
Avustusohjeet
Valmistuneet hankkeet
Muita sähköalan avustusten jakajia
Hakulomakkeet
Sähköalan turvallisuussuosituksia
Etusivu Sivukartta Yhteystiedot Palaute
Haku
Sinustako sähköasentaja?

Mitä sähköasentaja tekee?

Sähköasentaja työskentelee rakennusten sähköasennuksia tekevässä urakointiliikkeessä, sähkön tuotanto- tai jakelulaitoksessa, teollisuuslaitoksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sähköurakointiliikkeessä hänen työhön kuuluvat uudis- ja korjausrakennuskohteiden sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien sähköasennustyöt sekä järjestelmien ja erilaisten sähkökoneiden ja -laitteiden asennus-, korjaus- ja huoltotyöt.

Sähkön tuotanto- ja jakelulaitoksissa sähköasentaja tekee erilaisia asennuksia, ilmajohto- ja maakaapelitöitä ja on mukana muissa sähkön tuotanto- ja jakelutehtävissä.

Teollisuuslaitoksessa sähköasentaja asentaa sähkönjakelujärjestelmät, tuotannon ohjaus- ja valvontajärjestelmät, tuotantokoneet ja -kojeet käyttökuntoon sekä opastaa työntekijöitä koneiden käytössä. Hän vastaa myös sähkölaitteiden toiminnasta ja huollosta.

Sähköasentajan työhön kuuluu muun muassa sähköpiirustusten ja asennusohjeiden lukemista ja soveltamista sekä asennustarvikeluetteloiden sekä aikakaavioiden laatimista. Siihen kuuluu usein myös myynti-, neuvonta- ja opastustehtäviä.

Lisätietoa sähköasentajan ammatista ja koulutuksesta (Klikkaa linkkiä ja valitse edelleen SÄHKÖASENTAJAKSI).etusivulle   etusivulle tulosta   tulosta sivun alkuun   sivun alkuun