Ajankohtaista
 STEK-info
 Sähköturvallisuus
 Sähkö ja rakentaminen
 Sähkö ja ympäristö
 Koulutus ja julkaisut
 Avustukset
 Palaute
 Haku
 Ohjeet
 Ylläpito
 Kysy sähköstä

Säädökset ja ohjeet


Säädökset ja ohjeetSähköturvallisuutta edistämään ja sähkönkäyttöä ohjaamaan on laadittu monia säädöksiä, joista osa koskettaa myös tavallista sähkönkuluttajaa.

Sähköturvallisuutta koskeva lainsäädäntö on kokonaisuudessaan luettavissa Turvatekniikan keskuksen www-sivuilla, jonne pääset alla olevan linkin kautta. TUKES:in sivulle on kerätty linkit kotimaisiin lakeihin ja asetuksiin, kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksiin sekä eu-direktiiveihin. Sivulla on myös oppaita direktiivien tulkitsemiseen ja käytäntöön soveltamiseen.


Lakien ja asetusten lisäksi sähköturvallisuutta valvotaan erilaisilla standardeilla. Sähkölaitteille on määritelty kansainvälisesti yhtenäiset turvallisuusvaatimukset, joilla pyritään varmistamaan, että ne ovat turvallisia käyttäjilleen. Lisäksi standardien avulla varmistetaan laitteiden keskinäinen yhteensopivuus sekä alalla toimivien ammattilaisten yksikäsitteinen viestintä. Tarkempaa tietoa standardisoinnista, sitä hoitavista elimistä sekä standardien merkityksestä sähköturvallisuudelle löydät oheisen linkin takaa.

Lait ja asetukset: TUKES:in sähkö-www-sivut
Standardointi: SESKO ry:n www-sivut
sivun alkuunSTEK
Jäsenet
Yhteystiedot
Hallinto
Säännöt
FimteknoSähköturvallisuuden edistämiskeskus - STEK ry